O saltea confortabila inseamna un somn linistit

Sunt atat de multe variante din care poti alege. Saltea cu arcuri, saltea din burete (intalnita si sub denumirea de spuma high resistance), saltea din spuma cu memorie sau mixta. Mai groasa sau mai subtire, fiecare saltea are avantajele si dezavantajele ei.

Salteaua cu arcuri. Aceste saltele le veti gasi in doua variante: ordopedice si superortopedice. Diferenta dintre ele consta in numarul de arcuri. Numarul de arcuri este responsabil de duritatea saltelei. Asadar, o saltea superortopedica are un numar mai mare de arcuri si este, deci, mai tare decat o saltea ortopedica. Desi saltelele cu arcuri au o garantie de 3 ani si o durata medie de viata de 7 ani, acestea sunt o varianta economica pentru amenajarea rapida a dormitorului. De asemenea, sunt o varianta demna de luat in calcul pentru camerele copiilor, mai ales cand stiti ca acestia vor schimba paturile in urmatorii ani, dar si pentru paturile single. Un alt avantaj al saltelelor cu arcuri consta si in gradul ridicat de aerisire al acestora. Pentru a-i prelungi durata de viata este recomandat ca o data la 6 saptamani sa rotiti salteaua la 180 grade, iar o data la 6 luni sa o intoarceti de pe o fata pe alta.


Saltele din burete
. Aceste saltele le veti gasi sub diferite denumiri: saltele din spuma poliuretanica, saltele din spuma high resistance sau pur si simplu saltere din burete. Ei bine, aceste saltele sunt, intr-adevar, umplute doar cu burete. Nu au arcuri, de aceea nu il vei simti pe cel de langa tine cand se va urca sau va coboari din pat. Iata, asadar, unul dintre avantajele unei saltele fara arcuri. Diferenta dintre spuma poliuretanica si spuma high resistance este gradul de duritate a saltelei. Pentru a afla acest lucru, verificati densitatea buretelui. Aceasta informatie este mereu trecuta pe eticheta produsului. Dezavantajul unei astfel de saltele este faptul ca se aeriseste foarte greu. De aceea veti avea nevoie si de o husa cu proprietati crescute de aerisire, dar si de o somiera.

Saltele din spuma cu memorie. Sau spuma vascoelastica, asa le veti gasi in magazine. Saltelele din spuma cu memorie sunt deja legendare. Toata lumea le considera ca fiind cele mai bune saltele, de calitate superioara si cu un grad ridicat de confort. Este adevarat ca spuma vascoelastica este creata in mod artificial pentru a mari gradul de confort din timpul somnului, dar in acelasi timp trebuie sa luati in considerare si urmatoarele aspecte. Este o spuma moale, ceea ce va permite o aerisire mai buna a saltelei. Spre deosebire de o saltea din burete, cea din spuma cu memorie este mai rezistent in timp. Nu se va toca sau macina buretele, proprietatile elastice ale materialului permitandu-i sa revina la forma si calitatile initiale pentru o perioada indelungata de timp. Fiind un material extrem de flexibil, acesta nu va exercita presiune asupra incheieturilor, coloanei sau soldurilor in timpul somnului, ci se va adapta in functie de acestea. De aceea, somnul va fi unul cat se poate de linistit. Avand atatea proprietati benefice asupra organismului, dar fiind si un material rezistent in timp, trebuie sa stiti ca aceste saltele au un pret destul de ridicat, ajungand chiar si la de 3-4 ori pretul unei saltele cu arcuri.

Saltele mixte. Saltelele mixte sunt de obicei saltele din burete cu un strat subtire de spuma cu memorie. Imbina astfel calitatile ambelor saltele, dar durata de viata nu va fi de 20 ani, ci undeva la 10-12 ani in medie. De ce? Pentru ca avand un strat subtire de spuma cu memorie, acesta se va deteriora mai rapid decat un strat de 18-24 cm doar de spuma cu memorie. In cazul saltelelor mixte, un strat recomandat de spuma cu memorie este de minim 4 cm, astfel incat sa simtiti intr-adevar proprietatile acestui material. Un alt avantaj al saltelor din burete si spuma cu memorie este faptul ca o poti intoarce de pe o fata pe alta, in functie de preferintele pe care le ai intr-o seara: o saltea cu suprafata tare sau una mai moale?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *