9 lucruri pe care nu le stiai despre lenjeriile de pat

Stiai ca petreci aproape o treime din viata stand in pat? Un somn odihnitor poate avea efecte benefice in fiecare aspect din viata ta, iar o noapte neintrerupta de somn te va transforma intr-o persoana mult mai productiva. Din contra, atunci cand nu dormi bine, totul se duce de rapa: ai dureri de cap, nu te poti concentra la ceea ce faci si poti deveni o persoana neplacuta pentru cei din jur.

Una din bazele unui somn linistit este lenjeria patului, iar la Colenza stim asta cel mai bine. Dupa o experienta de neuitat la un hotel in timpul unei vacante am revenit acasa unde am vrut sa recream aceeasi senzatie. Nu am gasit exact ce ne doream, asa ca am decis sa deschidem propria firma. Colectiile de lenjerie Colenza, din bumbac 100%, compuse din 2 cearceafuri si 2 fete de perna de calitate premium reproduc experienta somnului dintr-un hotel de 5 stele. In experienta noastra am adunat atatea informatii… Multe dintre ele ne-au luat si pe noi prin surprindere. Asa ca suntem gata sa le impartasim pe toate cu tine!

  1. Materialul conteaza! De cele mai multe ori suntem tentati sa cadem in capcanele marketingului si sa asociem calitatea cu prezentarile avantajoase, dar care ascund alte defecte ale produsului. Ei bine, cel mai important lucru la o lenjerie de pat este materialul. Si nimic altceva! Exista multe tipuri de bumbac, dar ceea ce conteaza cu adevarat este densitatea fibrei. Cu cat densitatea este mai mare, cu atat poti fi mai sigur ca aceea este lenjeria de pat pe care o cauti.
  2. Evitati lenjeriile care se lauda ca nu formeaza cute sau ca sunt „usor de intretinut”. Asta inseamna ca au fost tratate cu rasine de formaldehida, o substanta chimica toxica ce nu poate disparea in urma spalarii.
  3. Cel mai simplu mod (si eficient din punct de vedere al costurilor) de a oferi un aer proaspat dormitorului tau este sa cumperi fete de perna noi. Ce ai zice sa faci schimbarea asta o data la 6 luni?
  4. Pentru a evita formarea cutelor, ia cearceaful din uscator cand acesta mai este putin umed. Scutura-l si pune-l apoi direct pe pat. Vei obtine acelasi efect ca atunci cand calci cearceafurile.
  5. Cand vine vorba despre a gasi lenjeria in care te vei simti perfect, ia in considerare urmatoarele tipuri de material si avantajele fiecaruia pentru lenjeria de pat:
    • Percal – este o tesatura mai dura, folosita deseori in confectionarea camasilor, fiind racoroasa
    • Satin – este moale si catifelat si ofera o senzatie placuta de mangaiere
    • Jerseu – este moale si elastic; este un material textil folosit la fabricarea tricourilor
    • Finet – este o tesatura groasa care tine de cald, fiind des intalnita in tarile cu clima rece
  6. Pare normal pentru toata lumea ca trebuie sa speli cearceafurile, dar la fel de important este sa speli pilota si pernele. Noi recomandam sa faceti asta la fiecare inceput de sezon. Cele mai multe materiale pot fi spalate la masina de spalat. Daca vrei sa scapi de scamele de pe lenjeria de pat, arunca o minge de tenis noua in timpul programului de uscare sau la prima spalare adauga un capacel de otel.
  7. Spala lenjeria de pat folosind un program dedicat cu apa rece la cel mult 40 grade. Apa calda subtiaza tesatura si va face ca cearceafurile sa se rupa mai repede. Astfel poti prelungi viata lenjeriilor tale in care te simti atat de bine.
  8. Ai observat ca de cele mai multe ori scoti cearceafurile rasucite din masina de spalat? Acest lucru se intampla cand ai pus prea multe rufe in masina, iar materialul nu a avut spatiu pentru a se aerisi in timpul spalarii.
  9. Fa-ti patul in fiecare dimineata – acest lucru va tine praful si acarienii la un nivel minim. In plus, este un mod bun de a bifa o prima sarcina rezolvata in fiecare dimineata.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *